Dünya

ABD'de bağımsızlık gününü kana bulayan katilin dikkat çeken profili

06 Temmuz 2022 08:07

ABD'nin Chicago kentinin yakınlarındaki Highland Park'ta 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına silahlı saldırı düzenleyerek 7 kişiyi öldürmek ve onlarca insanı yaralamakla suçlanan Robert Crimo'nun profili hakkında bilgiler basına yansıdı.

Rap kariyeri hedefliyormuş

Saldırıdan saatler sonra yakalanan 22 yaşındaki Crimo'nun bir rapçi olmayı planladığı ortaya çıktı. "Awake the Rapper" adıyla rap şarkıları yapan 20 Eylül 2000 doğumlu zanlının IMBD sayfası da bulunuyor. IMDB profilinde zanlı, "1.82'lik hip hop canavarı" olarak tanıtılıyor. 

Crimo ilk şarkısını internete 2011 yılında yüklemiş.

2021'deki videoda silah detayı

Crimo, 15 Ekim 2021'de internete "Are You Awake" isimli bir şarkı yükledi. Zanlı, bu parçada kontrolünde olmayan bir şekilde hayatını değiştirecek bir şey yapacağını söylüyor. Şarkının videosunda silahını başkasına doğrultmuş bir adamın çizimi bulunuyor. 

Babası belediye başkanı adayıymış

Crimo'nun babası, Highland Park'taki sandviçci Bob's Pantry & Deli'nin sahibi. Facebook hesabına göre zanlının babası, 2003'te Highland Park belediye başkanlığına aday oldu. 

Sosyal medyasında bir şey bulunamadı

Crimo'nun sosyal medya hesaplarını inceleyen yetkililer, zanlının saldırıyı ırkçılık veya bir dine olan düşmanlığı nedeniyle yaptığına işaret edecek bir ifade bulamadı. 

Amcası, hiçbir kırmızı bayrak görmediğini söyledi

Zanlının amcası Paul A. Crimo, yeğeninin yaptığı düşünülen şeylerin "kalbini kırdığını" ve "Böyle bir şey yapacağına dair hiç işaret görmediğini" belirtti. Zanlı ile aynı evde yaşadığını belirten Paul Crimo, Robert'i son olarak pazar günü bilgisayarına bakarken gördüğünü belirtti.

Ailesini tehdit etmiş...

Polis, Crimo'nıun daha önce ailesini de ölümle tehdit ettiğini aktardı. Yapılan açıklamaya göre polis, Crimo'nun evine ilk olarak 2019'un nisan ayında intihar etmeye çalıştığında gitti.  Polisin aynı yılın eylül ayında Crimo "herkesi öldürme" tehdidinde bulunduktan sonra tekrar eve çağrıldığı belirtildi.

Polisin evden 16 bıçak, bir hançer ve bir de kılıç çıkardığı; daha sonra da Illinois'de silah satışından sorumlu eyalet devriyesine haber verdiği aktarıldı. 

... buna rağmen yasal olarak silah alabilmiş

Crimo, iki kez polisin evine gelmesine rağmen yasal yollarla 5 silah alabilmiş. Saldırıda kullanılan silahın da yasal yollarla alındığı tespit edildi.

Saldırı sırasında kadın kılığına girmiş

Polis, Crimo'nun saldırıyı düzenlediği sırada bir kadın kılığında olduğunu belirtti. Üst düzey kolluk kuvveti yetkilisi, "Dedektifler zanlının bunu yüzündeki dövmeleri ve kimliğini gizlemek; aynı zamanda kaçarken kalabalığın arasına karışabilmek için yaptığını düşünüyor" dedi.