Dünya

Rihanna'dan ABD'de art arda yaşanan silahlı saldırılara tepki: AK-47 almak vize almaktan daha kolay

Rihanna, ABD Başkanı'nın terör yerine 'nefret eylemi' ifadesini kullanmasını eleştirdi

05 Ağustos 2019 14:32

Şarkıcı Rihanna, ABD'nin Ohio ve Texas eyaletlerinde art arda yaşanan ve toplamda 29 kişinin öldüğü silahlı saldırıların ardından ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. ABD'de bireysel silahlanmayı eleştiren yazısında Rihanna, "Öyle bir dünya düşünün ki AK-47 almak VİZE almaktan daha kolay" ifadelerini kullandı. 

Rihanna, Trump'ın mesajına atıfta bulunarak Instagram hesabında paylaştığı yazıda, saldırılarda ölen 29 kişi için başsağlığı dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Donald Trump, ‘terörizm’i yanlış yazdın! Ülkende arka arkaya iki tane terör saldırısı yaşandı ve 30 masum insan öldü. Bu olay, California’da bir teröristin yasal olarak AK-47 alabilmesi ve festivale girip yeni doğmuş bir bebek dahil 6 kişiyi öldürmesinden birkaç gün önce oldu.

Öyle bir dünya düşünün ki AK-47 almak VİZE almaktan daha kolay!

Öyle bir dünya düşünün ki teröristleri ABD’NİN İÇİNDE tutmak için duvar örüyorlar.

Dualarım Texas, California ve Ohio’da sevdiklerini kaybedenler, etkilenen topluluklar için. Kaybınız için çok üzgünüm. Kimse böyle ölmeyi hak etmiyor. KİMSE!"

Donald Trump, saldırıların ardından paylaştığı tweet'de şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bugün El Paso, Texas'ta yaşanan saldırı yalnızca trajik değil aynı zamanda korkakça bir eylem. Bu ülkede bu nefret eylemi kınayan herkesle beraber olduğumu biliyorum. Masum insanları öldürmenin hiç bir nedeni ya da açıklaması olamaz

Rihanna, ABD Başkanı'nın terör yerine 'nefret eylemi' ifadesini kullanmasını eleştirdi.