Dünya

ABD'de 3 yaşında bir keçi, onursal belediye başkanı seçildi

Lincoln, seçime katılan 15 evcil hayvan arasından seçildi

10 Mart 2019 12:19

T24

ABD'nin Vermont eyaletinde 3 yaşındaki Lincoln isimli keçi, onursal belediye başkanlığı için bir düzineden fazla evcil hayvanı seçimde mağlup ederek görevine başladı.

Fox'un haberine göre, bir Nubi keçisi olan Lincoln, yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir kasaba olan Fair Haven sakinleri tarafından bir yıllık onursal belediye başkanlığı görevine seçildi.

Keçi, onursal pozisyon için seçime katılan diğer 15 hayvan arasındaydı. Lincoln, belediye başlanlığı için Sassy Towle adında bir kedi, Stella Heibler adında bir köpek ve Crystal adında bir gerbil gibi birçok başka hayvanın arasından seçimi kazanan isim oldu.

Lincoln'ün belediye başkanı olarak, özel bir kuşak giyeceği Anma Günü geçit töreni de dahil olmak üzere yerel ve önemli etkinliklere katılması bekleniyor.

Lincoln, resmi görevleri dışındaki zamanlarında sahibi olan matematik öğretmeni Christopher Stanton’un bahçesinde Lucy adlı yakın arkadaşı ile otlayarak vakit geçirecek.

Fair Haven kasabasının başka bir belediye başkanı yok. Kasaba yöneticisi Joe Gunter, küçük bir kasabanın belediye başkanlığına bir hayvan seçmenin "harika bir fikir" olduğunu söyledi.

Gunter, “Seçim, iyi bir yurttaşlık dersine dönüştü” derken, “Çocukları da kasaba yönetimine dahil edin. Bunun, yönetimdeki buzları kırmanın harika bir yolu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Keçi Lincoln, geçen salı günü görevine başladı.

Son yıllarda ABD'de bazı yerleşim birimleri, bir belediye başkanı ve kurumunun masraflarının, kente getireceği faydadan daha fazla zararı olduğu gerekçesiyle ‘insan’ belediye başkanı seçmiyor. Bunun yerine kentin parası ile ortaklaşa kararlaştırılan yatırımlar gerçekleştiriyor.