Dünya

ABD Başkanı Trump'ın avukatı mahkemeye çağrıldı

Mahkeme celbinin Trump'ın azlinin istendiği Ukrayna krizi soruşturmasına ilişkin olduğu aktarıldı

01 Ekim 2019 00:27

ABD Başkanı Donald Trump'ın azlinin istendiği Ukrayna krizi nedeniyle Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'nin mahkemeye çağrıldığı öğrenildi.

ABD Temsilciler Meclisinden üç komite adına yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani'ye, Trump'ın azlinin istendiği Ukrayna krizi soruşturması kapsamında mahkeme celbi gönderildiği duyuruldu. Dış İlişkiler Komisyonu ile İstihbarat ve Gözetim Komiteleri adına yapılan açıklamada, Giuliani'ye bu celbin Ukrayna'nın eski başsavcısı Yuri Lutesnko'ya Demokrat Parti üyesi Joe Biden'ın oğlu Hunter'ı sorgulaması için baskı yaptığı iddiası üzerine gönderildiği bildirildi.

Giuliani'ye gönderilen mahkeme celbinde şu ifadeler yer aldı:

"Komiteler, Başkan Trump'ın 2020 seçimlerine müdahale etmek için Ukrayna'ya baskı yaparak ve Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığını önlemesine yardımcı olmak için Kongre'nin sağladığı güvenlik yardımlarını keserek ulusal güvenliği ne denli tehlikeye düşürdüğünü araştırıyor."

Celpte, Giuliani'ye yönelik "Soruşturmamız, Başkanlık Ofisi'nin gücünü kötüye kullanarak kişisel siyasi çıkarlarını ilerletmeye çalışan başkanın ajanı olarak hareket ettiğiniz yönündeki inandırıcı iddiaların araştırılmasını da içeriyor" denildi.