Dünya

ABD Başkanı Biden, tartışmadan sonraki ilk halk buluşmasında "genç bir adam" olmadığını kabul etti; "Bu işi nasıl yapacağımı biliyorum"

Eski ABD Başkanı Barack Obama da Başkan Biden'ın tartışma performansını X'te yaptığı bir paylaşımla destekledi

29 Haziran 2024 07:58

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı ve Demokratların Kasım seçimleri için başkan adayı Joe Biden, "Eskisi kadar kolay yürüyemeyebilirim ya da eskisi kadar düzgün konuşamayabilirim. Eskisi kadar iyi tartışamayabilirim. Ama gerçeği nasıl söyleyeceğimi biliyorum" dedi. 

Cumhuriyetçilerin adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile geçen gün CNN ekranlarında yaptığı ilk seçim tartışmasının ardından performansı beğenilmeyen ve yaşıyla ilgili kaygılaran artan ABD Başkanı Biden, tartışmadan sonraki ilk halk buluşmasında konuştu. 

"Gerçeği nasıl söyleyeceğimi biliyorum"

Kuzey Carolina'nın Raleigh kentinde bir grup destekçisiyle bir araya gelen Biden, "Eskisi kadar kolay yürüyemeyebilirim ya da eskisi kadar düzgün konuşamayabilirim. Eskisi kadar iyi tartışamayabilirim. Ama gerçeği nasıl söyleyeceğimi biliyorum" dedi. 

Joe Biden: Gerçeği nasıl söyleyeceğimi biliyorum

Biden, Beyaz Saray yarışından ayrılmaya niyeti olmadığını açıkça belirtti. ABD Başkanı, "Bu işi nasıl yapacağımı biliyorum. İşlerin nasıl yapılacağını biliyorum. Milyonlarca Amerikalının bildiğini ben de biliyorum: Yere düştüğünüzde tekrar ayağa kalkarsınız" dedi.

Biden, Trump'ı "ulus için gerçek bir tehdit" olarak nitelendirdi ve "Özgürlüğümüz için bir tehdit, demokrasimiz için bir tehdit, Amerika'nın temsil ettiği her şey için tam anlamıyla bir tehdit" ifadelerini kullandı. 

Biden, bir gece önce kullandığı bir cümleyi tekrarlayarak "Sahnede 90 dakikamı bir sokak kedisinin ahlakına sahip bir adamla tartışarak geçirdim" dedi.

New York Times Yayın Kurulu'ndan Biden'a yarışı bırakma çağrısı

New York Times Yayın Kurulu, CNN ekranlarındaki başkanlık tartışmasında sergilediği performansının ardından Başkan Joe Biden'a Beyaz Saray yarışını bırakması çağrısında bulundu. 

Kurul, "Başkan Perşembe gecesi büyük bir kamu görevlisinin gölgesi gibi göründü. İkinci bir dönemde neler başaracağını açıklamakta zorlandı. Trump'ın provokasyonlarına yanıt vermekte zorlandı. Trump'ı yalanlarından, başarısızlıklarından ve tüyler ürpertici planlarından sorumlu tutmakta zorlandı. Birden fazla kez, bir cümlenin sonuna gelebilmek için mücadele etti" açıklamasında bulundu. 

TIKLAYIN | New York Times, ABD Başkanı Biden'ı Beyaz Saray yarışından çekilmeye çağırdı

Obama'dan Biden'a "kötü tartışma" desteği

Eski ABD Başkanı Barack Obama da Başkan Biden'ın tartışma performansını X'te yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi. "Kötü münazara geceleri olur. Bana güvenin, biliyorum" diyen Obama şöyle devam etti:

"Ama bu seçim hâlâ, hayatı boyunca sıradan insanlar için mücadele etmiş biriyle sadece kendini düşünen biri arasında bir seçim. Doğruyu söyleyen, doğruyu yanlışı bilen ve bunu Amerikan halkına dosdoğru söyleyen biri ile kendi çıkarı için yalan söyleyen biri arasında bir seçim. Dün gece bunu değiştirmedi ve işte bu yüzden Kasım ayında çok şey tehlikede"

Obama'nın X paylaşımı