Dünya

ABD Başkanı Biden'dan, Trump'ın sus payı davası mahkûmiyetini "hileli" olarak nitelendirmesine tepki: Pervasızca ve tehlikeli

Biden, sisteme ve onun ürettiği adalete saygı duyulması gerektiğini söylerken "Ve hiç kimsenin bunu yıkmasına asla izin vermemeliyiz, bu kadar basit, Amerika budur" dedi

01 Haziran 2024 07:46

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suçlu bulunmasının "hileli bir yargılamanın sonucu" olduğunu iddia etmenin "pervasızca ve tehlikeli" olduğu uyarısında bulundu. 

ABD Başkanı Biden, "Sırf kararı beğenmedikleri için bunun hileli olduğunu söylemek pervasızlıktır, tehlikelidir, sorumsuzluktur. ABD adalet sistemi yaklaşık 250 yıldır varlığını sürdürmektedir ve kelimenin tam anlamıyla Amerika'nın temel taşıdır" dedi. 

Biden, sisteme ve onun ürettiği adalete saygı duyulması gerektiğini söylerken "Ve hiç kimsenin bunu yıkmasına asla izin vermemeliyiz, bu kadar basit, Amerika budur" dedi.

METİN KAAN KURTULUŞ YAZDI - Trump’ın suçlu bulunduğu davada 8 soru, 8 yanıt: Hapis cezası alır mı, cezaevine girerse başkanlık yapabilir mi?

Trump, karşı karşıya kaldığı 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmasından sonra yargı kararını eleştirmiş ve kendisini "adaletsizlik kurbanı" olarak resmetmişti. 

Trump, 2016 seçimlerinin sonucunu etkilemek için suç teşkil eden bir sus payı planında iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan jüri tarafından oy birliğiyle mahkûm edildi.

Manhattan'daki Trump Tower'da destekçilerinin tezahüratları eşliğinde konuşan Trump, kendisini masum ilan ederek "Bunu bana yapabiliyorlarsa, herkese yapabilirler" dedi.