Politika

ABD Başkanı Biden'dan Erdoğan'a casus takasının sorunsuz gerçekleşmesi nedeniyle teşekkür telefonu

01 Ağustos 2024 22:16

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye'de gerçekleştirilen rehine takası ele alındı. Biden takasın sorunsuz gerçekleşmesi nedeniyle teşekkür ederken; Erdoğan, İsrail lideri Netanyahu'nun ABD Parlamentosu'nda ağırlanmasının derin hayal kırıklığı oluşturduğunu aktardı.
 

Ankara’da, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordinasyonuyla, tarihin en büyük casus takas operasyonlarından biri yapıldı. ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’ta cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişi takas edildi. Takas edilen isimler arasında, Rusya’da cezaevinde bulunan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ile ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan’ın da olduğu öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşen ABD Başkanı Joe Biden, rehine takasının sorunsuz biçimde gerçekleşmesi nedeniyle teşekkür etti. Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Netanyahu yönetiminin ateşkes istemediğini, ABD Temsilciler Meclisindeki görüntülerin derin hayal kırıklığı oluşturduğunu belirtti.