Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Guaido "diktatörlüğe karşı mücadeleyi vurgulamak için" görüşecek

Hafta sonu yapılan protestolarda 285 kişi yaralandı

25 Şubat 2019 11:05

T24 Dış haberler

Venezuela’da geçici devlet başkanlığını ilan eden Juan Guaido, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmek üzere Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya gitti. Beyaz Saray, Pence'in Bogota ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, Pence'in "insanların demokrasi için diktatörlüğe karşı verdiği savaşı" vurgulayacağını belirtti. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçen hafta ülkeye karayoluyla girmesi planlanan insani yardımların girişini engellemiş ve Venezuela'nın Brezilya ile Kolombiya sınırlarını kapatmıştı. Bu engelin ardından Venezuela'nın Kolombiya sınırında hükümet tarafından görevlendirilen kolluk kuvvetleri ile protestocular arasında şiddet olayları yaşanmıştı. Guaido ile Pence ikilisi ülkedeki siyasi kaos hakkında bu 'şiddet dolu' hafta sonundan sonra bir görüşme gerçekleştircek.

CNN International'ın haberine göre hafta sonu yaşanan olaylarda Maduro tarafından görevlendirilen kolluk kuvvetleri plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Kolombiya dışişleri bakanının ifadelerine göre 285 kişi yaralandı, yaralananlardan 37'si hastaneye kaldırıldı.

Guaido, Pence ile görüşmek için Bogota kentine pazar akşamı vardığında, Venezuela'ya gönderilen insani yardımların halk için ne kadar kritik olduğunu bir kez daha vurguladı. Guaido, yabancı ülkelere ülkede ilaç ve gıda sıkıntısı yaşandığını da hatırlattı.

Mike Pence, bugün başken Bogota'ya varacak. Beyaz Saray yapılan açıklamada "Pence'in Guaido'ya ABD'nin desteğini bir kez daha göstermek için görüşme gerçekleştireceğini" belirtmişti.