Gündem

ABD Başkan aday adayı Joe Biden: Temsilciler Meclisi'nin Ermeni Soykırımı kararından memnuniyet duyuyorum

30 Ekim 2019 08:40

T24 Dış haberler

Eski ABD Başkan Yardımcısı ve 2020 seçimleri Demokrat Parti başkan aday adayı Joe Biden, ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi'nin "Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan" tasarıyı kabul etmesinden "memnuniyet duyduğunu" ifade etti.

Biden'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Temsilciler Meclisi'nin 1915-1923 Ermeni soykırımını tanıyan ve kınayan yasa tasarısı 296'yı geçirmesinden memnuniyet duyuyorum. Bunu soykırımı kabullenerek onun kurbanlarının anısını onurlandırıyoruz ve söz veriyoruz: bir daha asla"

Temsilciler Meclisi dün yaptığı oylamada "Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanıyan" yasa tasarısını 405 kabul, 11 ret ve 3 çekimser oyla kabul etti. Kongre'nin diğer kanadı olan Senato'da da ilgili komiteye verilen yasa tasarısı, görüşüldükten sonra Senato'da oylanması için bir tarih belirlenecek. Tasarı Senato'da da kabul edilirse, ABD Başkanı Donald Trump'a sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Temsilciler Meclisi'nin aldığı bu kararın "çok üzücü" olduğunu ifade etmiş ve "Bu karar için oy verenler, çalkantılı bir bölgede kritik bir stratejik ilişkinin bozulmasından sorumlu olacaklar" demişti.