Dünya

AB Komisyonu lideri Juncker: Aptal milliyetçiler

"Negatif güçleri harekete geçirmek her zaman daha kolaydır"

23 Mayıs 2019 07:56

T24 Dış haberler

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bugün başlayacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde "aptal" diye nitelendirdiği milliyetçilerin "Avrupa'nın birliğine" tehdit oluşturduğunu söyledi.

CNN'e konuşan Juncker, aşırı sağcı partilerin AB'nin ana hedeflerine karşı çıktığını söyledi. Tecrübeli politikacı, "Bu popülist ve milliyetçiler, aptal milliyetçiler, kendi ülkelerine aşık olmuşlar" dedi. 

Milliyetçi ve popülist partilerin sığınmacılara karşı tutumuna değinen Juncker, "Onlar uzaktan gelenleri sevmiyorlar, ben uzaktan gelenleri seviyorum. Bizden kötü durumda olanlarla dayanışma içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı. Eski Lüksemburg başbakanı, milliyetçilerin tabanını harekete geçirmeyi başarmasını şu sözlerle açıkladı: "Negatif güçleri harekete geçirmek her zaman daha kolaydır".

Brexit hakkında da soruları yanıtlayan Juncker, ikinci bir referandum yapılsa da sonucun değişmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Juncker insanların ayrıca Brexit sürecinde "AB'den ayrılmanın o kadar kolay olmadığını gördüğünü" savundu.