Dünya

AB'den, Ukrayna'ya 500 milyon Euro'luk ek askeri yardım

18 Temmuz 2022 19:01

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell; AB'nin, Ukrayna'ya 500 milyon Euro değerinde ek askeri yardım yapacağını duyurdu.

Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada; Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba'nın, AB bakanlarını Ukrayna'daki son durumla ilgili video konferans yoluyla bilgilendirdiğini söyledi.

Ukrayna'daki durumun daha kötüye gittiğini aktaran Borrell, "Bakanlar, Ukrayna'nın yanında dimdik durmaya devam etme ve Ukrayna'nın bağımsızlık mücadelesinde tüm desteği verme konusunda oy birliğiyle anlaştılar" dedi.

Ukrayna'nın daha fazla silaha ihtiyacı olduğunu belirten Borrell; AB'nin, toplam askeri yardımını 2,5 milyar Euro'ya çıkaracak ek 500 milyon Euro'luk yardım yapılması konusunda anlaşıldığını; ilgili kararın gelecek günlerde alınacağını bildirdi.

Borrell, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların işe yaradığını vurgulayarak, "Rus ekonomisi kötü etkileniyor. Savaşı bir gecede bitiremezler ama yaptırımlar, Rusya'ya çok fazla ekonomik problem çıkaracak" diye konuştu.

Ukrayna'yı, AB'ye aday ülke olarak bu yolda da destekleyeceklerini söyleyen Borrell, yaz tatili arasından sonra Ortaklık Konseyi'nin toplanacağını kaydetti. (AA)