Dünya

AA ofisinin bulunduğu binayı vuran İsrail ordusundan Ankara'ya yanıt

"Hamas ve İslami Cihad tarafından terör amaçlı kullanılıyordu"

05 Mayıs 2019 00:33

AA ofisinin bulunduğu binanın vurulmasına Ankara'nın gösterdiği tepki üzerine İsrail ordusundan "Hamas ve İslami Cihad tarafından terör amaçlı kullanılıyordu"  açıklaması geldi.

Gazze'den İsrail'e 200'den fazla roket atıldığını öne süren İsrail ordusu (IDF), buna misilleme gerekçesiyle Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında AA ofisinin bulunduğu binayı vurmasına Ankara'nın gösterdiği tepkiyi yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre, AA ofisinin bulunduğu 8 katlı binanın Hamas ve İslami Cihad tarafından terör faaliyetleri için kullanıldığını savunan IDF, şu açıklamayı yaptı:

"Saldırılan yapı, Hamas'ın Batı Şeria görev gücü tarafından kullanılmaktaydı. Bu güç, Cudea ve Samarya'daki terörist unsurları yöneterek terörist altyapısı oluşturmak, terör faaliyetleri için mesaj aktarmak ve İsrailli sivillere karşı terör saldırıları düzenlenebilmesi için para transferi yapıp lojistik destek sağlamaktan sorumludur."

IDF, vurulan binada aynı zamanda 'İslami Cihad'ın üst düzey yetkililerinin terörist amaçlarla kullandıkları ofislerin de bulunduğunu' savundu.

TIKLAYINIZ- Erdoğan: Türkiye bu saldırılara rağmen İsrail terörünü haykırmaya devam edecek

TIKLAYINIZ- İsrail Gazze'de AA'nın ofisinin de bulunduğu binayı vurdu

İşte o açıklama: