Spor

A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi sona erdi

20 Eylül 2023 15:36

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığını açıkladı. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Kuntz görüşmesi bugün Riva Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Alman hoca ile fesih konusunda anlaşma sağlandı. 

TFF'den yapılan açıklamada, şöyle denildi:

”Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.”

Kuntz, 4-2'lik Japonya yenilgisi sonrası basın toplantısında, "Ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil" demişti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu açıklamanın ardından "Hocamız açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum" ifadelerini kullanmıştı.

Kuntz'un Milli Takım karnesi

Son dönemdeki performansıyla eleştiri oklarının hedefi olan 60 yaşındaki çalıştırıcı, ay-yıldızlı ekibin başında 20 maçta çıktı. Bu maçlarda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Kuntz, 1,95'lik puan ortalaması yakaladı.

Milli takım; 11'i sahasında, 8'i deplasmanda ve 1'i tarafsız sahada olmak üzere bu karşılaşmalarda 46 gol atarken, kalesinde 26 gol gördü.

20 Eylül'de başlayan Kuntz dönemi 20 Eylül'de bitti

Şenol Güneş'in ardından resmi olarak 20 Eylül 2021'de düzenlenen törenle göreve getirilen Kuntz'la yollar 20 Eylül 2023'te ayrıldı.
 
Tam 2 yıl süren Kuntz döneminde ay-yıldızlı ekip, ilk maçına 8 Ekim 2021'de Norveç karşısında çıktı. İstanbul'da oynanan Dünya Kupası Eleme Grubu mücadelesi 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
 
Kuntz'un milli takımın başında çıktığı son maç ise Japonya ile Belçika'da oynanan hazırlık karşılaşması oldu. Milliler, bu karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrıldı.

İtalyan basınından Montella iddiası

Alman hocanın yerine A Milli Takım teknik direktörlüğüne Vincenzo Montella'nın getirileceği iddia ediliyor.

İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Montella, bugün ekibiyle İstanbul'a gidecek. 49 yaşındaki teknik adamın, TFF ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

TFF'nin , önce EURO 2024'e sonra da 2026 Dünya Kupası'na katılmayı hedeflediği 3 yıllık bir projeyle Montella'yı ikna ettiği ifade edildi.

İtalyan teknik adamın, Adana Demirspor'da birlikte çalıştığı ve Türkiye'yi tanıyan üç yardımcısını da yanında getireceği belirtildi.

Montella, Adana ekibinde Daniele Russo (Baş yardımcı antrenör), Massimo Crivellero (Maç analisti) ve Polino Pierpaulo (Atletik performans antrenörü) ile beraber çalışmıştı.

Euro 2024 için kritik ay ekim

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri’nde 12 Ekim’de Hırvatistan deplasmanına çıkacak, ardından 15 Ekim’de Letonya’yı konuk edecek.

D Grubu’nda 5 maç yapan Türkiye 10 puanla 2. sırada yer alırken, 1 maç eksik olan Hırvatistan aynı puanla lider durumda. 5’er maç oynayan Ermenistan ile Galler de 7’şer puanla 3 ve 4. sırayı paylaşıyor.