Dünya

90'lar modasına o da uymuş: Putin'in 1990'larda çekilmiş uzun saçlı ve spor kıyafetli videosu ortaya çıktı

24 Eylül 2023 15:18

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1990'lı yılların başında Finlandiya seyahatinde çekilmiş spor kıyafetli ve uzun saçlı bir videosu ortaya çıktı. 

Finlandiya'nın kamu yayıncısı YLE, amatör çekim görüntüleri ismi paylaşılmayan bir kaynaktan aldıklarını belirtti. Videonun çekildiği zamanlar Putin hala 40'lı yaşlarında bir KGB ajanıydı. Videonun bir 1 Mayıs gününde, Putin dönemin St. Petersburg Belediye Başkanı Anatoli Sobçak'a danışmanlık yapmaya başladıktan kısa süre sonra çekildiği belirtildi. 

Videoda Sobçak ve Putin'in Belediye Başkanı'nın korumalarına karşı masa tenisi oynadığı görülüyor. Bir noktada Putin gülümsüyor ve video boyunca sıklıkla boynunu kaşıyor. 

Videonun devamında grubun balık tutmaya gittiği görülüyor. Videoya alındığını fark eden Putin, genellikle sırtı kameraya dönük şekilde durmaya çalışıyor. 

Grup karaya döndükten sonra Putin ve o dönemki eşi Lyudmila'nın balık ayıkladığı görülüyor. Videoda çiftin çocukları Maria ve Katerina da var.

Kaynak, Lyudmila Putina'nın "çok tatlı" bir kadın olduğunu söylerken, "Putin'e ise yaklaşamazdınız. Biraz içki içip kadınlar hakkında konuşamazdınız. İçki kullanımı konusunda hep dikkatliydi ve sigara içmezdi." dedi.

Videonun bir bölümünde grup masada yemek yerken, Putin'in Rusya'nın SSCB'nin çöküşünden sonra geçtiği piyasa ekonomisi hakkında bir şaka yaptığı duyuluyor. 

Video, Finlandiya şirketi Thomesto'ya ait bir konukevinde çekildi.

YLE, videodaki Putin'in "daha ileride kendisine oluşturduğu maço diktatör imajından çok daha farklı olduğunu" belirtti.