Gündem

9 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan ve yaşamını sonlandıran Yıldır'ın ailesinden avukata suç duyurusu

Ahmet Emre Yıldır ailesi, avukat S.Ö.'nün yapması gereken itirazları yapmaması sebebiyle suç duyurusunda bulunarak, baroya şikâyet etti

23 Eylül 2019 10:13

Akrabası tarafından 9 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan ve yaşamını sonlandıran Ahmet Emre Yıldır’ın (26) ablaları Derya Gür ve Nur Aslı Kaynar, dava dosyasının avukatlığını yapan S.Ö.’nün işini özenle yerine getirmediğini belirterek avukat hakkında “Görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Ahmet Emre Y.’nin ablaları, söz konusu avukat S.Ö hakkında da Tekirdağ Barosu’na da şikayette bulunarak, S.Ö.’ye disiplin cezası verilmesini istedi.

Tekirdağ Çorlu’da 9 yaşından 17 yaşına kadar akrabasının cinsel istismarına maruz kalan Ahmet Emre Yıldır, 29 Nisan’da 15. kattan atlayarak yaşamına son verdi. İntiharın ardından tutuklanan zanlı Vedat Tarhan, 8 Ağustos’ta görülen ilk duruşmada tahliye edildi. İddiaya göre Ahmet Emre Yıldır'ın ablaları avukatları S.Ö’den karara itiraz etmesini istedi. Ancak S.Ö. tahliye kararına itiraz edemeyeceğini söyledi. Aile daha sonra tanıştıkları başka bir avukat sayesinde sanığın tahliye kararına itiraz etti. Zanlı Tarhan yeniden tutuklandı. Yargılama ise halen devam ediyor.

52 gün boyunca işlem yapılmadı

Cunmhuriyet'ten Kübra Köklü'nin haberine göre  Yıldır’ın ablaları, savcılık tarafından 52 gün boyunca dosyada hiçbir işlem yapılmadığı için kardeşlerinin yaşamını sonlandırdığını belirtti. Bundan sonra soruşturmaya hız verildiğini kaydeden ablalar, savcılık makamının iş yükü dolayısıyla soruşturmada hiçbir adım atmamasının kardeşlerini intihara götürdüğünü ifade etti.

Dosya'nın avukatlığını yapan ve bu kapsamda yapması gereken itirazları yapmadığını belirten ablalar, S.Ö.'yü azlederek, hakkında  "görevi kötüye kullanmadan" suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Tekirdağ Barosu’na da şikayette bulunan aile S.Ö.’ye disiplin cezası verilmesini istedi. Avukat S.Ö. ise iddiaları kabul etmedi.

Yıdır’ın dava dosyasına bakan avukat Merve Uçonak, dosya avukatın dosyadaki aleyhte olan kararlara itiraz etmemesinin kanunen suç olduğuna dikkati çekti.