Kültür-Sanat

9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde 'Emek Sineması' tartışması

21 Kasım 2019 13:22

9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreni, önceki akşam Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gecede oyuncular Alican Yücesoy ile Ahmet Yenilmez arasında Emek Sineması tartışması yaşandı.

 Hürriyet’ten Behlül Aydın’ın haberine göre, Alican Yücesoy, “Taş” adlı kısa filmiyle ‘en iyi kısa film yönetmeni’, “Küçük Şeyler” filmindeki performansıyla da ‘en iyi erkek oyuncu’ seçildi. ‘En iyi kısa film yönetmeni’ ödülünü Müfit Can Saçıntı’nın elinden alan Yücesoy, “Böyle bir ödül beklemiyordum. Tüm jüriye teşekkür ederim. Bu filmi çok sevgili dostlarımın desteğiyle çekebildim. Ödülümü yanlış politikalarla kaybettiğimiz Emek Sineması’na ithafen alıyorum” diye konuştu.

Alican Yücesoy’un ardından ödül vermek için sahneye çıkan Ahmet Yenilmez, yaptığı konuşmayla ünlü oyuncuya göndermede bulundu. Yenilmez, “Söylemeden edemeyeceğim. Emek Sineması’nı tekrardan kazandıran geçmişin Beyoğlu belediye başkanı ve şimdiki bakan yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Yücesoy "Polemikleri sevmiyorum” diyerek “AVM’lerin içine yapılanın ismi Emek olunca, Emek Sineması olmuyor. Emek, emekle oluyor” yanıtını verdi.