Gündem

85'inci Ermeni Patriğini seçecek delegeler için oylama bitti

08 Aralık 2019 20:47

İstanbul Ermeni toplumu bugün 85. Ermeni Patriği'ni seçecek delegeleri oyladı. Patrik 11 Aralık'ta seçilecek.

Patrik Mesrob Mutafyan’ın vefatının ardından başlayan Türkiye Ermenileri Patriği seçim süreci başlamıştı.Türkiye Ermenileri 85. Patrik Seçimi Müteşebbis Heyeti’nin kararı doğrultusunda ruhani delege seçimi dün (7 Aralık) yapıldı, sivil delege seçimi ise bugün yapılıyor. Sandıklar saat 17.00'de kapatıldı, oy sayımı başladı.

Seçim sonuçlarını etkileyecek en önemli sonuçlar Feriköy, Bakırköy ve Samatya sandıklarından bekleniyor. Oylama sonuçları birkaç saat içinde belli olacak. 

Seçilen delegelerden oluşacak intihap heyeti eliyle Türkiye Ermenileri 85. Patriği ise 11 Aralık günü yapılacak oylamada belirlenecek.

Paylan: Seçilen kişiyi Patriğim saymayacağım

Türkiye parlamentosuna giren ilk Ermeni milletvekillerinden biri olan HDP'li Garo Paylan, "Yarın yapılacak ‘Ermeni Patriği seçiminde’ oy kullanmayacağım. Seçilen kişiyi Patriğim saymayacağım. Tarih; onurumuzla oynayan kamu görevlilerini, işbirliği yapan ruhanileri ve yöneticileri kara sayfaya yazacaktır" demişti.

Tartışmalı patrik seçimi sürecinde, Başepiskopos Sahak Maşalyan ve 10 yıldır Patrik II. Mersob Mutafyan'ın rahatsızlığı süresince patrik genel vekilliği görevini yürüten Aram Ateşyan seçime giriyor.