Dünya

7 günde iki benzer 'patlama' | Rusya: Kırım'daki cephaneliğimiz patladı

Moskova, patlamaların cephanelikte çıkan yangın sonucunda meydana geldiğini açıkladı

16 Ağustos 2022 11:22

T24 Dış Haberler

Rusya, salı günü Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım'daki bir cephanelikte çıkan yangından sonra patlamalar meydana geldiğini belirtti. Geçen hafta da yarımadadaki Rus askeri üssünde benzer patlamalar meydana gelmişti. 

Rusya Savunma Bakanlığı, yerel saatle sabah 6.15 sularında Mayskoye köyü yakınlarındaki geçici askeri ünitede yangın çıktığını ve bunun sonucunda cephanelerin ateşlendiğini ifade etti. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bölgede patlamalar meydana geldiği ve üniteden kara dumanlar yükseldiği görüldü. 

Bakanlık, olayda kimsenin ciddi yaralanmadığını ve yangının nedenini tespit etmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Kırım'a Moskova'nın atadığı 'vali', iki sivilin yaraladığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti. 

Yerel yetkililer, Rus haber ajanslarına yaklaşık 2 bin kişinin önlem olarak tahliye edildiğini açıkladı. 

9 Ağustos'ta Kırım'daki Rus hava üssündeki cephanelikte benzer bir patlamanın meydana geldiği ve 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Moskova, saldırının arkasında Ukrayna olmadığını söylerken uzmanlar uydu görüntülerinin hava üssünün Kiev güçleri tarafından hedef alındığına işaret ettiğini söylemişti. Bazı Ukraynalı yetkililer, saldırının arkasında Ukrayna'nın olabileceğinin sinyallerini verdi ancak resmi bir açıklama yapılmadı.