Gündem

7,5 yıl hapisle cezalandırılmıştı: Erzurum'dan HÜDA PAR adayı oldu

HÜDA PAR’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kerbela Şanlı'nın Gaffar Okan ve 5 koruma polisinin öldüğü suikast olayının faili olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı’nın kardeşi olduğu ortaya çıktı

19 Şubat 2024 12:04

Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 koruma polisinin şehit edildiği suikastın faillerinden olan ve İçişleri Bakanlığı'nın 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı'nın kardeşi Kerbela Şanlı, HÜDA PAR'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Kerbela Şanlı'nın kardeşlerinin ise eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın suikastının tetikçilerinden olduğu belirtildi.

Suikastın talimatını verenler arasında ise Şanlı’nın kardeşlerinden Necmettin Şanlı'nın olduğu iddia edildi.

“Onun sorumluluğunda faaliyet yürütüyordum”

Suikastla ilgili yakalanan Mehmet Fidancı, 2001'de polise Necmettin Şanlı'ya ilişkin “Onun sorumluluğunda faaliyet yürütüyordum” ifadesini vermişti.

Bunun yanı sıra Okkan'ın katledilmeden önce hazırladığı “26 kişilik Hizbullah tetikçisi” listesinde Şanlı'nın kardeşlerinden Kemalettin Şanlı da yer alıyor. 2001’de diğer kardeşlerinin de örgüt üyesi oldukları biliniyordu.

Örgüt karargâhında özgeçmiş raporu çıktı; 7,5 yıl ceza aldı

Sözcü'de yer alan habere göre İstanbul Beykoz’da örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü örgüt karargâhındaki Hizbullah arşivinde terör örgütüne fotoğraflı özgeçmiş raporu verdiği ortaya çıkan Kerbela Şanlı, yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7,5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Bu cezası Yargıtay tarafından 2007 yılında onanarak kesinleşti. Mahkeme gerekçeli kararında, Kerbela Şanlı'nın Diyarbakır'ın Bozek Köyünde Hizbullah'ın propaganda faaliyetlerini yürüten imam tebliğ ve cami sorumluluğu yaptığını, küçük çocuklara din dersi adı altında örgütsel dersler verdiğini, terör örgütüne özgeçmiş raporu verdiğini belirtti.