Gündem

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan adam tutuklandı

26 Nisan 2020 12:49

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde sıva yapmak için gittiği evde 6 yaşında kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan M.E. (52) tutuklandı.

Olay, 21 Nisan günü Doğubayazıt ilçe merkezinde meydana geldi. Bir aile, evlerinin dış cephe sıvası için, inşaat işleri ile uğraşan M.E.'yi çağırdı. Çalışmanın ikinci gününde M.E., evin tuvaletini kullanmak için aileden izin istedi. İçeriye giren M.E., 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu.

 Eve giren anne, kızının ağladığını görünce ne olduğunu sordu. Çocuğun konuşmasını engellemek için M.E., inşaat demir korkuluğundan düştüğünü söyledi. Çocuğun yaşananları anlatması sonrası   M.E. koşarak evden kaçtı. Aile, M.E.'den şikâyetçi oldu. Polis, M.E.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Güvenlik güçlerince 4 gün boyunca aranan M.E., 3 gün dağlık yolu kullanarak Taşlıçay ilçesine kaçtı. İki ailenin ortak tanıdığı bir kişi, "Seni İran sınırından yurt dışına kaçıracağım" diyerek, M.E.'yi polise teslim etti.

Sorgusunda suçlamaları kabul eden M.E., "Üzerimi giydiğim anda annesi geldi. Ben durumu anlattım. Bağrışma üzerine kaçtım" diye konuştu. M.E. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)