Spor

51 kent, 138 okul takımı, 706 sporcu; Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası tamamlandı

12 Haziran 2023 13:25

T24 Spor

Türkiye Satranç Federasyonu ve ana sponsor Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla 7-11 Haziran tarihleri arasında Aydın’da gerçekleştirilen "2023 Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası" sona erdi.

Şampiyonanın kapanış töreninde konuşan Federasyon Başkanı Gülkız Tulay,Türkiye’nin pek çok farklı şehrinden Aydın’da gerçekleşen turnuvaya katılarak müthiş bir mücadele sergileyen 700’ü aşkın sporcumuzu ve katılan tüm okullarımızı başarılı performansları nedeniyle kutluyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay

Satranç sporunun Türkiye genelinde yaygınlaşmasında okulların rolüne dikkati çeken Tulay, şöyle konuştu:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Okul Sporları Şampiyonaları’ çocuklarımızın satranç dahil çok sayıda spor dalında motivasyonlarını artırıyor. Okullar, satranç sporuna ilginin büyümesinde, bu spora duyulan sevginin artmasında önemli rol oynuyor. Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile bugüne kadar devlet ilköğretim okullarında 30 bini aşkın satranç sınıfı açtık. ‘Satranç Sınıfları’ da bu sporun okullarda yayılmasına katkı sağlayan projelerimizden biri oldu. Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası’nı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şampiyonanın gerçekleşmesindeki katkıları nedeniyle Aydın Valiliğimize ve ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na da teşekkür ederiz. Dereceye giren tüm takımlarımızı, sporcularımızı, okul yöneticilerimizi kutluyorum.” 


İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan da her geçen gün daha fazla çocuğumuzun satranca ilgi duyduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Gerek Türkiye Okullar Satranç Şampiyonası gibi ülkemizdeki turnuvalar gerekse yurt dışındaki turnuvalar, gençlerimize satranç sporundaki başarılarını gösterme ve yeteneklerini geliştirme, deneyim kazanma imkanı sağlıyor. Birçok kentimizdeki okullardan değişik yaş gruplarından sporcunun katıldığı bu gibi şampiyonalar, güzel dostluklar edinilmesine vesile olduğu gibi çocuklarımızın, yaşamlarının bir parçası haline gelen satranca sabırla ve disiplinle devam etmeleri noktasındaki motivasyonlarını artırıyor. Katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum.”