Gündem

40 gün komada kaldı, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor; sanık tahliye edildi!

04 Ocak 2023 10:11

Adana'da, çocukluk arkadaşı Serkan Mutlu'yu öldüresiye dövüp, komalık ettiği iddiasıyla, "kasten yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Yusuf Can Azgın'ın, adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtildi. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelen Mutlu'nun ailesi, tahliye kararına itiraz etti.

26 Eylül 2022'de Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'ndeki parkta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Serkan Mutlu, bir süre önce tartıştığı çocukluk arkadaşı Yusuf Can Azgın ile küstü.

Azgın, olay günü cep telefonuyla aradığı Mutlu'yu konuşmak için parka çağırdı. Buluşan arkadaşlar, küfürleşme nedeniyle yeniden tartıştı. Çıkan arbedede Mutlu'yu tekme, yumruk ve sert cisim ile darp eden Azgın, yere düşen arkadaşının cebindeki telefonu alarak kaçtı.

Polisin, dedesinin evinde yakaladığı Azgın, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Azgın'ın, "kasten yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi.

İddianame, Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmanın 3 Ocak'ta görülmesine karar verildi.

40 gün yoğun bakımda kaldı

Beyin ameliyatı geçiren Serkan Mutlu'nun kafatasının bir bölümü, ameliyatla alınıp karın bölgesine yerleştirildi. Ameliyat sonrası 40 gün yoğun bakımda kalan Mutlu, daha sonra normal servise çıkarıldı.

Taburcu olduğundan beri günlük ihtiyaçlarını ailesinin yardımıyla karşılayabilen Mutlu, tam anlamıyla yürüyemediği için dışarı da çıkamıyor.

Davanın dün görülen duruşmasında cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluğunun devamını istedi. Hâkim, Azgın'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek,  duruşmayı erteledi. Mutlu'nun ailesi ise tahliye kararına itiraz etti. (DHA)