Gündem

4 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala: Farklı yargıçların, fantastik iddialardan somut delil çıkarmaları endişe vericidir

Kavala, yaptığı açıklamada, adalete olan inancını vurguladı

09 Ekim 2021 13:16

İş insanı ve Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, tutukluluğunun devamına karar verilen birleştirilmiş Gezi Davası sonrasında yaptığı açıklamada, hakkında verilen kararın hukuk normlarından uzaklaşıldığını ve mantık temelli düşünmeden kopuşun bir göstergesi olduğunu belirtti. Kavala, açıklamasında, "Her şeye rağmen ülkemizde adaletin geleceğine inanıyorum.." ifadelerini kullandı.

4 yıldan bu yana cezaevinde iş insanı Osman Kavala'nın dün görülen birleştirilmiş Gezi davasında tutukluluğunun devamına karar verildi. 

Osman Kavala, davaya ilişkin olarak sosyal medyadan gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: "Tutukluluğumda dördüncü yıl tamamlanırken başlayan birleştirilmiş yeni siyasi davada gene somut delillerin olduğu öne sürülerek tahliye talebim reddedildi.

Farklı yargıçların, mahkeme heyetlerinin komplo teorilerine dayalı mantıksız suçlamaları ciddiye alarak birtakım fantastik iddialardan somut delil çıkarmaları son derece endişe vericidir.

Hukuk normlarından uzaklaşmanın yanı sıra mantık temelli düşünmeden de kopuşun göstergesidir.

Yargı mensuplarının en temel insan hakkı olan özgür yaşama hakkıyla bu şekilde oynanmayacağını idrak edebilmeleri için ne tür tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğunun, kamuoyunca değerlendirilmesi gereken hayati önemde bir konu olduğunu düşünüyorum.

Her şeye rağmen ülkemizde adaletin geleceğine inanıyorum."

TIKLAYIN | Prof. Dr. Ayşe Buğra: Kendimi bir duruşmadan çıkmış gibi hissetmiyorum

TIKLAYIN | Osman Kavala, birleştirilmiş Gezi davasında savunma yaptı, dosyaların birbiriyle ilgisizliğini anlattı: Çarşı Grubu’ndan biri, benim için, ‘hangi takımda oynuyor’ demiş