Dünya

4 yaşındaki Salma, Gazze’de sivillerin tahliyesi sırasında vurularak öldü: Acıdan kıvranıyordu; koşmaya devam etti

04 Mart 2024 20:55

T24 Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile çalışan fotoğrafçı Hüseyin Caber, 4 yaşındaki kızı Sarah'ın İsrail saldırılarında nasıl öldürüldüğünü anlattı. Caber, "Boynundan vuruldu. Acıdan kıvranıyordu ama koşmaya devam etti. Kollarımda hayatını kaybetti" dedi. Öte yandan; Caber, bölgeden siviller tahliye edilirken İsrail tanklarının saldırdığını da aktardı. 

UNRWA ile çalışan fotoğrafçı Hüseyin Caber, Al Jazeera'ya verdiği röportajda 4 yaşındaki kızı Sarah'ın İsrail saldırılarında nasıl hayatını kaybettiğini anlattı.

Kızını kurtarmak isterken kendisi de sol kolundan vurulan Caber, 5 Aralık'ta ailesiyle Gazze'den çıkarak güvenli bir yere gitmek için kaçmaya çalıştıklarını aktardı. 

Hüseyin Caber, işi nedeniyle ailesini güvenli bir binaya bırakmıştı. Ailesini tahliye etmek için gelen Caber, o anda sivillerin herhangi bir tehlike yaratmadığını ve gözetim uçaklarının da havada olduğunu vurgulayarak şunları aktardı: 

"İsrail ordusunun talimatlarına göre binadan kaçan ve batıya doğru giden sivillerdi bunlar. Biz tehdit oluşturmadık. Aniden yoğun silah sesleri geldi. Salma'nın gözlerimin önünde boynundan vurulduğunu gördüm. Acıdan kıvranıyordu ama bir şekilde koşmaya devam etti. Karım ve çocuklarım Omar ile Sarah koşmaya devam ederken; onu kucaklamak ve arabaya taşımak için koştum. Ne zaman vurulduğumu hatırlamıyorum. Üç yaşındaki oğlum Omar hala bana Salma'nın nerede olduğunu soruyor."

Salma'nın dokuz yaşındaki kız kardeşi Sarah ise ceketini delip geçen bir kurşunla kurtuldu. 

Gazze'de 25 binden fazla kadın ve çocuk öldü 

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 25 binden fazla kadın ve çocuğun öldürüldüğünü tahmin ediyor.

İsrail'in yerleşim alanlarını hedef almasına yönelik uluslararası eleştiriler, savaş devam ederken artıyor. Aralık ayında Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan bir davada İsrail'i Gazze'de soykırımla suçladı.

Kıtlık giderek artarken ise daha fazla çocuk açlıktan ölüyor. İki aylık Mahmoud Fattouh, geçen hafta açlıktan öldü. Gazze'de açlıktan ölen şu anda 16 çocuktan biri.

Birleşmiş Milletler'e göre, şu an Gazze'deki iki yaşın altındaki her altı çocuktan biri zaten akut bir şekilde yetersiz besleniyor.