Gündem

4 gün önce gözaltına alınan 10 gazeteci adliyeye sevk edildi

Gözaltında alınan Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirleri Ankara Adliyesi’ne sevk edildi

28 Ekim 2022 12:27

Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında evlerine baskın düzenlenerek  gözaltına alınan 10 gazeteci, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan gazetecilerin ifadeleri, 9 savcı tarafından eş zamanlı alınıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren, Öznur Değer ile bir dönem MA'da stajyerlik yapan Mehmet Günhan,  gözaltın alınmıştı. 

Gazeteci Zemo Ağgöz'e ev hapsine alınırken, başka bir davadan dolayı Derya Ren tutuklanmıştı.

Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan  gazeteciler, buradaki işlemlerinin ardından  4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. 

9 savcı görevlendirildi

Ankara Adliyesi Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na getirilen 10 gazetecinin ifade işlemlerinin yapılması için 9 savcı görevlendirildi. Tek bir savcı tarafından ifadelerin alınmayıp 9 savcı görevlendirilmesine gerekçe olarak, “öğleden sonra başlayacak olan 29 Ekim resmi tatilinden önce ifadelerin bitirilmesi” sunuldu.

Gazetecilerin ifadeleri 9 savcı tarafından eş zamanlı alınıyor. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gözaltı sırasında ters kelepçe takılan gazeteciler, emniyette işkenceye maruz kaldıklarını belirterek savcılıkta ifade vereceklerini belirtmişlerdi.