Gündem

366 kişi şikayet etmişti: Kurban dolandırıcılarına 3 bin 660 yıl hapis istemi

07 Ağustos 2023 21:57

Bursa'da, bir restoran işletmecisi kurban hissesi vereceğini söylemiş, hissedarlar da bozuk kıyma ve salam dağıttıkları iddiasıyla işletmeciye dava açmıştı. Savcılık iddianamesini tamamladı. 3 sanık için mağdur başına 10 yıl olmak üzere, toplamda 3 bin 660’ar yıl hapis cezası istendi.

“Köpek eti mi, eşek eti mi belli değil. Kurban eti böyle mi olur kardeşim? Biz sucuk, pastırma mı istedik ondan adamdan yani.”, “Kokmuş et getirildi.” İşletme, bu iddialarla gündeme gelmişti. 3 sanık için 3 bin 660’ar yıl hapis cezası istendi.

Bursa'da Kurban Bayramı için 7 bin 100 liraya büyükbaş hissesi alan bin 800 kişiden bazısı, etleri teslim almak için gittiğinde bozuk et, kıyma ve salamla karşılaştığını iddia etmişti. Şikayetçi olunması üzerine polis, zabıta, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmede inceleme yaptı.

Restoranın soğuk hava deposunda koli içerisinde paketlenmiş kıyma, kuşbaşı ve sucuk gibi ürünlerin üretim ve paketleme yeri ile fatura ve taşıma belgelerinin eksik olduğu tespit edilip, deponun da ruhsatsız işletildiği belirlendi. İncelemenin ardından 3 ton 800 kilogram et ekipleri tarafından imha edildi.

366 kişinin şikayeti üzerine konu yargıya taşınmış, işletme sahibi Enes Açıkgöz, babası Ali Açıkgöz ve kızları gözaltına alınmıştı. Baba ve oğlu tutuklu yargılanırken kızıysa tutuksuz yargılanmaya başlandı.

Cumhuriyet Savcısı, konuyla ilgili iddianameyi tamamladı. İkisi tutuklu 3 sanık, 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan yargılanacak. Savcılık sanıkların her bir müştekiye yönelik eylemlerinden dolayı 10 yıla kadar olmak üzere, 3 bin 660'ar yıla kadar hapsini istedi. Sanıklar, Bursa'da hakim karşısına çıkacak. (DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir