Dünya

28 yaşındaki tutuklu aktivist, açlık grevinin ardından hayatını kaybetti

15 Mayıs 2024 07:37

T24 Dış Haberler

Tayland'da ülkenin monarşisine hakaret etmekle suçlanan bir aktivist, aylarca süren açlık grevinin ardından gözaltındayken hayatını kaybetti.

Yetkililer, Netiporn Sanesangkhom'un kalbinin aniden durması sonucu öldüğünü açıkladı. 

26 Ocak'tan bu yana gözaltında tutulan ve Kraliyet reformları çağrısında bulunan bir gençlik hareketinin parçası olan 28 yaşındaki kadın, ikisi monarşiye hakaret olmak üzere yedi ayrı suçlamayla karşı karşıya bulunuyordu.

Taylandlı Avukatlar, sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle bir cezaevi hastanesine gönderilen aktivistin tekrar yemek yemeye başladığını söyledi. Cezaevi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, açlık grevi anemiye neden oldu.

Açıklamada, Salı sabahı erken saatlerde kalbinin durduğu ve doktorların birkaç saat boyunca genç aktivisti hayata döndürmeye çalıştıktan sonra öldüğünün ilan edildiği belirtildi.

Taylandlı milletvekili Rukchanok Srinork, gözaltındaki diğer aktivistlerin de “haklarını talep etmek için” açlık grevinde olduğunu belirtti. Srinork, “Mahkemeler tatmin olana kadar daha kaç kez bu tür ölümlerin gerçekleşmesine izin verecek?” dedi.