Gündem

28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan eşi: Artık isyanlardayız! Yeter!

08 Ağustos 2022 09:23

28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, “Sahte olduğu defalarca kanıtlanan delilleri göz ardı ederek, hiç tereddüt etmeden ‘müebbet' kararı verenlerin, verenlere göz yumanların vicdanları hiç mi sızlamıyor?” diyerek isyan etti. Nilgün Doğan, “Artık isyanlardayız! Yeter!” dedi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın bugünkü köşesinde aktardığı Nilgün Doğan’ın mektubu  şöyle:

“Bildiğiniz gibi Ağustos'un 19'unda eşlerimizin ‘28 Şubat' diye anılan sahte, kurgulanmış bir davayla tutsak edilmeleri tam bir sene olacak.

Giydikleri üniformaları tenleri olmuş, ülkenin esenliği, bekası için ölmeyi göze almış, onurlarını her şeyin üstünde tutan bu askerlere atılan iftiranın, verilen hukuksuz cezaların onlarda ve yakınları olarak bizlerde açtığı yaraların bedelini kimler ödeyecek?

Sahte olduğu defalarca kanıtlanan delilleri göz ardı ederek, hiç tereddüt etmeden ‘müebbet' kararı verenlerin, verenlere göz yumanların vicdanları hiç mi sızlamıyor? Geceleri başlarını yastığa nasıl koyuyorlar?

Atatürk'ün gerçek askerlerine yapılan bu zulüm kabul edilemez. Artık isyanlardayız! Yeter! (Nilgül Doğan)”


TIKLAYIN - 28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan'dan AYM'ye açık mektup: Geç gelen adalet ‘adalet' olmayacaktır