Gündem

26 Endonezyalı kadını zorla bir evde tutan İran ve Irak uyruklu 3 kişi rezidansta yakalandı

Kadınların cep telefonları ile pasaportlarına el konulmuş

02 Mart 2023 10:56

İstanbul'da, Endonezyalı 26 kadını zorla evlerde tuttuğu belirlenen yabancı uyruklu 3 şüpheliden 2'si tutuklandı, 1'i için sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'de bulunan bir rezidansta kalan çok sayıda yabancı uyruklu kadının yardım talebinde bulunduğunu belirledi.

İran ve Irak uyruklu 3 kişi yakalandı

Ev ve ofis olarak kullanılan ikamette zorla tutulduğu anlaşılan Endonezyalı 23 kadını kurtaran ekipler, İran uyruklu Y.K. ve Irak uyruklu T.M. ile R.N.S'yi aynı adreste yakaladı.

Çalışmaların devamında şüphelilerden T.M'nin ikametinde yapılan aramada zorla tutulan 3 Endonezyalı kadın daha kurtarıldı.

Polis, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bir şirketle aylık 300 dolara çalışmak için anlaşan kadınların buraya gitmek için geldikleri İstanbul Havalimanı'ndan şüphelilerce alındığını belirledi.

Kadınların söz konusu evlerde 2 ay boyunca alıkonuldukları, buradan çıkmalarına ve insanlarla konuşmalarına izin verilmeyip cep telefonları ile pasaportlarının bir kasada kilitli tutulduğu anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.K. ve T.M. hakimlikçe tutuklandı.

İşlemlerinin ardından serbest bırakılan Irak uyruklu şüpheli R.N.S. hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. (AA)