Gündem

258. saatte bir mucize daha: Kahramanmaraş Ebrar Sitesi'nde bir kişi enkazdan sağ olarak kurtarıldı

16 Şubat 2023 21:47

Depremden 258 saat sonra Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesinin enkazından bir kişi sağ olarak kurtarıldı. 

Ebrar Sitesi enkazında çalışma yürüten ekipler, bir kişinin canlı olduğunu tespit etti. Yoğun bir çalışmanın ardından ekipler 42 yaşındaki Neslihan Kılıç'ı kurtardı.

Depremin 258. saatinde enkazdan çıkarılan Kılınç, ambulansla Kahramanmaraş Sütçü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Hastaneye gelen Kılınç'ın ağabeyi Yusuf Yalçınöz, "Allah'a şükür kardeşim kurtuldu. Bilinci yerinde diyorlar, henüz görmedik. İnşallah Allah'ım herkese böyle mutlu an yaşatsın." dedi.

Baba Cuma Yalçınöz ise "Allah'ım dualarımı geri çevirmedi. Yarım saat önce kızımın çantası, yarım saat sonra da kendisi çıktı. Din kardeşlerimin hepsinin kurtulmasını istiyorum. Eşi uzman çavuştu, Suriye'den yeni gelmişti." diye konuştu.

Doktorundan açıklama: Yoğun bakıma alıp diyalize bağlayacağız 

Neslihan Kılıç'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyesi Dr. Muhammet Semih Gedik, "Depremin 258'inci saatinde enkazdan çıkarılarak 112 Acil ekibi tarafından hastanemize getirildi. Hastamıza ilk müdahalesini yaptık. Hastamızın acil diyaliz endikasyonu var. Yoğun bakıma alıp diyalize bağlayacağız. Hastamızın takip ve tedavisi devam ederken, Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk etme durumumuz var. Bunu da ilerleyen saatlerde karar verip sevk edeceğiz” dedi.

"Hemen ısıtma tedavisine başladık"

Genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Gedik, "Hastamızın genel durumu iyi. Acil ameliyatlık bir durumu yok. Küçük ameliyatlar gerekebilir. Hastamızın gerekli müdahaleleri yapıldı. Hastamız konuştu, adını söylüyor. Yakınlarını sordu, yakınlarının iyi olduğunu söyleyince rahatladı. Bilinci açık, durumu stabil. Yoğun bakımda diyalize alacağız. Nasıl kurtulduğu ile ilgili hastamızı yormamak için konuşmadık. İlerleyen süreçte öğreneceğiz. Ama biz hastayı yormamak adına gerekli müdahaleleri yaptık. Hasta çok soğuk. Soğuk bir ortamda kaldığı için. Hemen ısıtma tedavisine başladık. Gerekli sıvı desteğine başladık. Diyalize başlayacağız” diye konuştu. (DHA)