Gündem

250 bin adet vida ile yapılan Atatürk portresi Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Basın açıklaması yapan yetkililer, eserin Anıtkabir'e hediye edileceğini açıkladı

31 Ağustos 2019 12:29

Arnavut sanatçı Saımır Stratı'nın 250 bin adet vida ile yaptığı "Atatürk ve Bayrak" isimli çalışma Niğde'nin Bor ilçesinde düzenlenen sanat günlerinde sergilendikten sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çalışma, Anıtkabir'e hediye edilecek.

Stratı'nın, 2. Uluslararası NİĞ-BOR Sanat Günleri'nde sergilenen 250 bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda tasarlanan eseri Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, NİĞ-BOR Sanat Günleri yetkilisi Serkan Haliloğlu ve proje koordinatörü Necmi Pişkin, eser rekorlar kitabına girdikten sonra düzenledikleri basın açıklamasında "Atatürk ve Bayrak" isimli eseri Anıtkabir'e hediye etmek istediklerini ve bunun için çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Daha önce 10 dünya rekoru kırmıştı

Arnavut sanatçı Saımır Stratı'nın portreye 1 Nisan’da başladığını ve 10 Mayıs’ta tamamladığını belirten Haliloğulları, "Sanatçı uzun saatler çalışarak rekoru 250 bin vida ile kırdı. 8 Ağustos’ta rekor tasdik edildi. Amacımız bu tabloyu Anıtkabir’e taşımak. Saımır Stratı daha önce 10 dünya rekoru kırmış bir sanatçı. Bu kendisinin 11'nci rekoru oluyor. Kendisi mozaik sanatçısı. Kısmet olur da bu tablo yerini bulursa o zaman sanatçının kendisi gelecek" dedi. (DHA)