Gündem

246 milyon liralık asfalt ihalesini, "kaderi Melih Gökçek'le değişen" Akpınar'ın şirketi kazanmıştı; sözleşme imzalandı

2007 ile 2018 yılları arasında yedi kez yapılan asfalt ihalelerinin altısını Akpınar'ın şirketi kazandı

23 Kasım 2019 12:27

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin canlı yayınladığı 21 Ağustos’ta yapılan asfalt ihalesinin sözleşmesi imzalandı. 2021 yılına kadar Ankara’nın asfaltını eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde belediyenin milyarlarca liralık asfalt ihalelerini alan Söğüt İnşaat’ın Genel Müdürü Durali Akpınar’ın sahibi olduğu Tuğra İnşaat yapmayı sürdürecek.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre “Ankara’nın Muhtelif İlçelerinde BSK Asfalt Kaplama Yapım İşi” başlığıyla yapılan ihaleye ilişkin sözleşme 21 Ekim’de imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre yüksek kırımla ihaleyi alan Tuğra İnşaat’a toplam 246 milyon 578 bin TL ödenecek.

Sözleşme 2021'de bitecek

Kamu İhale Kurumu’nun 18 Kasımda yayımladığı ihale sonuç ilanına ve imzalanan sözleşmeye göre Tuğra İnşaat 2021 yılının Ocak ayına kadar Ankara’nın asfalt işlerini yapacak. Sözleşmenin süresi 450 gün olarak belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 ile 2018 yılları arasında yedi kez asfalt ihalesi yapıldı. Bu ihalelerden altısını Durali Akpınar’ın Genel Müdürü olduğu Söğüt İnşaat kazandı.

Yapımı tamamlanmadan açılışı yapılan ve sonrasında sorunlar yaşanan Eryaman Stadı da Söğüt inşaat tarafından yapıldı. Söğüt İnşaat’ın internet sitesine yer alan bilgilere göre şirket “Metromall Eryaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Eryaman Stadyumu ve Spor Tesisleri Yapım İşi, Mevlana Cami, Torbalı – Ödemiş- Kiraz Yolu” gibi çok sayıda projeyi de üstlendi.

"Kaderi Melih Gökçek'le birlikte değişti"

Durali Akpınar’ın Genel Müdürü olduğu Söğüt İnşaat’ın sahibinin de geçmişte dolmuş şoförlüğü yaptığı ortaya çıkmıştı. CHP’li Ali Haydar Hakverdi geçtiğimiz yıllarda TBMM’de yaptığı açıklamada “Ankara’da dolmuş şoförlüğü yaparken kaderi Melih Gökçek’le birlikte değişen Söğüt İnşaat’ın sahibi Mustafa Akan namı diğer dolmuşçu Mustafa bu milyonlarca liralık arsa ihalesini ANFA ile birlikte kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek'in malvarlığı araştırılacak

Melih Gökçek’in Refahyol hükümetinde Devlet Bakanlığı yapan Gürcan Dağdaş hakkında açtığı ve önceki gün görülen hakaret davasında mahkeme Gökçek'in mal varlığının incelenmesi için tapu ve bankalara yazı yazılmasına, ayrıca mal beyanlarının da incelenmesine yönelik karar aldı. Gökçek “Ben servetimin araştırılmasından endişelenen biri değilim, araştırılsın” dedi.