Politika

Tarih ve toplum CHP'yi iktidar olmaya zorluyor; ancak 'soğuk savaş' kuşağı değişmeli

CHP PM Üyesi Yüksel Taşkın, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

05 Temmuz 2019 10:33

23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarının ardından siyasetteki arayışlar da hızlandı. 'İttifak siyaseti' aktörlerinden CHP, merkez sağa mı yerleşecek? Seçim başarısını CHP nasıl okuyor, ya da nasıl okumalı? Tüm bu soruları CHP PM Üyesi Yüksel Taşkın, Hakan Aksay'a değerlendirdi. 

Yüksel, toplumun AKP iktidarı ile birlikte siyasal İslamcılığı reddettiğini belirterek "katı bir seçmen davranışı yok, seçmen güç nereye kayarsa pragmatik olabiliyor" dedi. Tarih ve toplumun CHP'yi iktidar olmaya zorladığını belirten Taşkın; CHP'deki 'soğuk savaş' kuşağının değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

23 Haziran'a giden süreçte CHP'nin toplumun her kesimine ulaşabilme pratiği yaşadığını ifade eden Taşkın, siyasetteki merkez sağ parti arayışlarını da yorumladı. Taşkın, Ali Babacan ve ekibinin merkez sağ siyaset boşluğunu doldurması durumunda CHP'nin de sosyal demokrat kimliğine dönebileceğini söyledi. 

İstanbul seçimlerinde CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte önemli bir demokrasi sınavı verdiğine dikkati çeken Taşkın, " Bu dört parti anayasa reformuna öncülük yapmalı" diye konuştu.

Kürt meselesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Taşkın; entelektüellerin 'Kürtlük' ve 'Türklük' meselesini tartışmaya açması gerektiğini belirterek "birlikte yaşam projesi için siyaset devreye girmeli" diye konuştu.