Gündem

2023-YKS son başvuru tarihi uzatıldı

26 Nisan 2023 12:00

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru/geç başvuru döneminde bilgilerini sisteme girmiş olup sınav ücretini yatıramamış adayların başvuru tarihini uzattı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ikametgâhı afet bölgesi kapsamında olan illerde bulunan ve geç başvuru dönemine kadar sisteme bilgilerini girmiş olup başvurusunu tamamlayamamış olan adaylara özel son başvuru tarihi uzatıldı.

Belirtilen statüdeki adaylar, sınava girmek istemeleri halinde 27 Nisan 2023 saat 23.59'a kadar "https://ais.osym.gov.tr" adresinde, ikamet bilgileri kısmında afet bölgesini seçerek başvurularını yapabilecek.

Aynı zamanda, geç başvuru dönemi dahil olmak üzere başvuru döneminde sisteme bilgilerini kaydedip sınav ücretini ödeyemeyen adaylar da belirtilen tarih ve saate kadar aynı internet adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Söz konusu adaylar, belirlenen son tarih ve saate kadar, açıklanan yönlendirmeler çerçevesinde başvurularını tamamlamamaları halinde haklarını kaybedecek.