Spor

2023 PUBG Mobile Dünya Şampiyonası, İstanbul'da düzenlenecek

29 Eylül 2023 16:53

2023 PUBG Mobile Dünya Şampiyonası, bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek. Dünyanın en iyi PUBG Mobile takımları, 3 milyon dolarlık ödül havuzu için rekabet edecek.

Dünyadaki en popüler mobil oyunlardan bir tanesi olan PUBG Mobile ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 2023 PUBG Mobile Dünya Şampiyonası'nın (PMGC), bu yıl İstanbul'da yapılacağı açıklandı. Turnuvanın kazanan takımları 3 milyon dolarlık ödül havuzunu bölüşecek.

Webtekno'da yer alan habere göre PMGC 2023 etkinlikleri, 2 Kasım'da resmen başlayacak. Dünyanın dört bir yanından PUBG Mobile takımları, önce lig usulü karşılaşmalara dahil olacak. 26 Kasım'a kadar devam edecek süreç, en iyi takımların belirlenmesini sağlayacak. Takvimler 8 Aralık tarihini gösterdiğinde ise takımlar, büyük final için İstanbul'da olacak. 10 Aralık'ta PMGC 2023'ün en iyi PUBG Mobile takımı belli olacak.

50 takım mücadele edecek

PMGC 2023, 50 takımın katılımıyla yapılacak. Bu takımlar, PUBG MOBILE Pro League (PMPL) ile PUBG MOBILE Super League (PMSL) turnuvalarında başarılı olanlar ile turnuva komitesinin özel davetlilerinden oluşacak. Lig karşılaşmaları sürecinde her gün 6 karşılaşma yapılacak. Bu karşılaşmalardan galip çıkan takımlar, aralık ayındaki büyük finalde boy gösterecekler.

PMGC 2022 turnuvasında Türk PUBG Mobile takımı S2G Esports şampiyon olmuştu. Takım, turnuvada 10 milyon TL'lik ödülü kazanarak, Türkiye'nin bu kategorideki en büyük başarısını elde etmişti.