Ekonomi

2022 yılı birçok milyardere 'yaramadı': Moderna'nın CEO'su Bancel, servetinin yüzde 75'ini kaybetti

Zoom şirketinin CEO'su Yuan ise servetinin yüzde 84'ünü kaybetti

18 Ekim 2022 15:34

Moderna'nın ve Zoom'un CEO'ları gibi 58 milyarder, bu yıl servetlerinin önemli bir kısmını kaybetti.

Bloomberg, "Covid dönemi zenginlerinin olağanüstü yükselişi ve düşüşü" haberinde, Covid-19 döneminin bazı zenginlerinin servetinin önemli bir kısmını kaybettiğini belirtildi. Haberde belirtilen detaylara göre, milyarderlerin geçen yılın bahar aylarında zirveye ulaşan servetleri bu yıl sert bir şekilde geriledi.

Covid-19'a karşı geliştirilen aşılardan birine sahip olan Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, servetinin yüzde 75'ini kaybetti. Bancel'in serveti 15 milyar dolar ile zirveyi gördükten sonra 30 Eylül tarihi itibariyle 3.7 milyar dolara geriledi.

Covid-19 dönemine damga vuran uygulamalardan olan Zoom'un CEO'su Eric Yuan ise servetinin yüzde 84'ünü kaybetti. Yuan'ın serveti 28.6 milyar dolar ile zirveyi gördükten sonra 30 Eylül itibariyle 4.6 milyar dolar seviyesine kadar indi.

Carvana'nın CEO'su Ernie Garcia servetinin yüzde 82'sini, Sea'nin başkanı Forrest Li yüzde 83'ünü, Coupang'in kurucusu Bom Kim ise servetinin yüzde 67'sini kaybetti.

Bloomberg'in haberinde 58 milyardere yer verilirken, servetlerinde yaşanan azalmanın en önemli nedenleri olarak artan enflasyona karşı faizlerin artırılması ve küresel çapta resesyon beklentisi gösteriliyor.