Spor

2 bin yüzücü Marmaris'te kulaç attı

06 Mayıs 2019 19:21

2015 yılından bu yana Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği ve koordinasyonuyla düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları'nın Marmaris etabı, 1-5 Mayıs tarihlerinde 2 bine yakın yüzücüyü bir araya getirdi.  

Şampiyonanın ilk üç gününde Uluslararası Kısa Kulvar Yüzme yarışları, son iki günde ise 4 farklı Açık Su Yüzme Şampiyonası düzenlendi.

4 Mayıs Cumartesi günü sporcular, Marmaris körfezinin berrak sularında 5 kilometre mesafedeki Açık Su Yüzme Yarı Maratonu’nda kulaç atarken; aynı gün 4 kişilik takımların performanslarını sergiledikleri “Setur Marinas 4 x 500 metre Bayrak Yarışı” da yapıldı.

Şampiyonanın son günü olan 5 Mayıs Pazar günü ise; 1,5 kilometre ve 3 kilometre olmak üzere 2 farklı mesafede düzenlenen Açık Su Yüzme Şampiyonası ile etkinlik sona erdi.

Şampiyonanın onur konuğu, Dünya ve Avrupa masterlar yüzme şampiyonu ve rekortmeni Iryna Bolshakova da şampiyonada kulaç atan isimler arasında yer aldı.

Bolshakova, havuz etabındaki kısa kulvar yüzme yarışlarında ve açık su yarışlarında önemli dereceler elde etti. 8 aylık hamile Nurçin Şahin Cem de 800 metre serbest yarışında ikinci olarak şampiyona tarihinde bir ilke imza attı.  



Dünya Yüzme Birliği FINA’nın ve Türkiye Yüzme Federasyonu’nun ana sponsoru Arena’nın isim sponsorluğu ile markanın Türkiye distribütörü Sportive’in katkılarıyla "Bronz Şampiyona'' niteliğinde gerçekleştirilen 10. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na Marmaris Belediyesi ve Martı Resort Deluxe ve Martı La Perla ev sahipliği yaptı.