Gündem

19 Mayıs kutlamalarında baro başkanına ayrılan protokol koltuğuna CHP’li belediye başkanının eşi oturtuldu

Aydın Barosu Başkanı: Ne yazık ki bunu yapan belediye başkanı da bir avukattır

19 Mayıs 2019 13:41

T24

Aydın’da gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, protokolde Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’a ayrılan yere CHP’li Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın eşi oturtulduğu iddia edildi. Aydın Barosu’ndan Atay’ı kınayan bir açıklama yayınlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Aydın’da da törenlerle kutlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başlayan tören, stadyumda devam ederken; protokol bölümünde ise oturma krizi yaşandı. İddiaya göre, CHP’li Efeler Belediye Başkanı Atay’ın eşi, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt’a ayrılan bölüme oturdu ve uyarılara rağmen ısrarla kalkmadı. Konuya dair barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak üzere valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koyulduktan sonra stadyuma geçen Baro Başkanımız Av. Gökhan Bozkurt, protokol gereği baro başkanlığına ayrılmış bulunan ve üzerinde bu durum yazılı olan koltuğa oturması gerekirken; Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay tarafından eşinin oturtulması nedeniyle önce bir süre beklemiş, ancak valilik protokol görevlileri tarafından önceden de uyarıldığı ve koltuğun protokol gereğince Aydın Barosu Başkanı’na ayrıldığı tekrar hatırlatıldığı halde, eşini kendisine ayrılan yere gönderip koltuğunu boşaltmak yerine saygısız bir tutum takınarak uyarıları reddetmesi üzerine bu kez görevliler tarafından Vali’ye bilgi verilmiş, hala aynı tutumu sürdürmesi ve koltuğun belediye başkanı tarafından boşaltılmaması nedeniyle baro başkanımız baromuzun saygınlığını göz önünde bulundurarak ve milli bayramımıza gölge düşürecek herhangi bir olaya mahal vermemek adına o anda stadyumu terk etmiştir.

Kendisi de baromuza kayıtlı bir avukat olmasına rağmen ne insani ne de devlet insanı nezaketine ve kurallarına uymayan, Atamız tarafından cumhuriyetin emanet edildiği gençlerimize de son derece kötü bir örnek olan bu saygısız tutum nedeniyle Efeler Belediye Başkanı Atay’ı kınıyor. 23 Nisan törenlerinde de aynı tavrı gösterdiği öğrenilen bu kişinin devam ettiği anlaşılan tutuma karşılık Aydın Valiliği’ni gerekli protokol tedbirlerini almaya davet ediyoruz.”

Baro Başkanı: Ne yazık ki bunu yapan belediye başkanı da bir avukattır

Aydın Baro Başkanı Bozkurt da yaşananlarla ilgili Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Törene yakışmayan bu saygısızlık şahsıma değil, Aydın Barosu'na ve tüm avukatlara yapılmıştır. Ne yazık ki bunu yapan Belediye Başkanı da bir avukattır” ifadesini kullandı.