Gündem

18 ilde FETÖ operasyonu; 45 şüpheli gözaltında!

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu

24 Mayıs 2024 07:57

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde devam eden ve FETÖ terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen "KISKAÇ-17" operasyonu kapsamında 18 ilde 45 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin yurttaşların huzuru, birlik ve beraberliği için kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Operasyonlar, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan toplam 5 bin 191 operasyonla ilgili detayları da içeriyor. Bu operasyonlarda 8 bin 153 şüpheli yakalanırken, bin 518 kişi tutuklandı ve bin 751 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin örgütün "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, kripto haberleşme programı "ByLock" kullandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi.

Operasyon sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.