Gündem

3 yıl boyunca 17 yaşındaki çocuğa tacizde bulunduğu iddia edilen enişte için savcılık tutuklama istedi, mahkeme serbest bıraktı!

30 Ağustos 2024 06:38

17 yaşındaki S.Y. 3 yıl boyunca eniştesi Musa Ş. tarafından taciz edildiğini belirterek şikâyette bulundu. S.Y. emniyete fotoğraflar ve ses kayıtları sundu. Musa Ş. sse gözaltına alındıktan sonra elektronik kelepçe bağlanıp ve yurt dışı yasağı verilerek serbest bırakıldı.

Halk Tv'den Tuğba Nur Çelik haberine göre, ailesi ile tartışan S.Y. halasının eşi Musa Ş.(65) tarafından "gel seni bize götüreyim kafan dağılsın" denilerek o gece evden uzaklaştırıldı. O evde istismara uğrayan S.Y., o anları emniyete verdiği şikâyet dilekçesinde "ben kendisine direndim, bağırdım ancak beni kimse duymadı" sözleriyle anlattı.

2021 yılında yaşanan ilk istismarın ardından. 3 yıl boyunca Arabistan- Antakya arasında gidiş geliş yapan Musa Ş. Hatay'a geldiği zamanlarda S.Y.'ye ulaşarak "annene söyle bizi çağırın seni göreyim" sözleriyle kendisini eve davet ettirmek istedi. S.Y. "ben seni istemiyorum, benden uzak dur" dese de "o zaman her şeyi ailene anlatırım" diyerek S.Y.'yi tehdit etti. Bu tehditler istismar sarmalının 3 yıla yayılmasına sebep oldu.

Bir ay önce iş yerinde çalışırken sinir krizleri geçirerek yaşadıklarını iş arkadaşlarına anlattı. Arkadaşlarının uyarısı ile durumu ailesine de taşıyan S.Y. istismarın boyutunu, kaydettiği video ve ses kayıtlarıyla ortaya koydu.

Yaşananların ardından geçen temmuz ayında ailesi ile beraber emniyete giden S.Y. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesini verdi. S.Y.'nin emniyete yaptığı şikâyetin ardından, gözaltına alınan Musa Ş. serbest bırakıldı. 13 Temmuz'da Arabistan'a döneceği öğrenilen Musa Ş.'ye elektronik kelepçe bağlanarak, yurt dışı yasağı verildi.

S.Y'nin avukatı Nidal Hüzmeli açıklamasında "Savcılık tutuklama talep etti, Sulh Ceza Mahkemesi serbest bıraktı. Böyle davalarda emsal teşkil etmesi için tutuklama mutlaka olmalıdır" ifadelerini kullandı.