Dünya

16 nüfuslu kasabanın sakinleri, 2023 takvimi için çıplak poz verdi

Küçük kasaba Peña Zafra de Abajo, yeniden ilgi çekmek için ilginç bir yönteme imza attı

Kaynak: Instagram: juanjoydavid_photo

28 Aralık 2022 11:46

İspanya’nın 16 nüfuslu küçük kasabası Peña Zafra de Abajo’nun sakinleri, bu yıl ilginç bir girişime imza atarak çıplak poz verdikleri bir takvim hazırladı.

The Guardian’da yer alan habere göre, İspanya’nın güneyinde yer alan ve uzun yıllardır iş imkânları için göç veren küçük kasaba Peña Zafra de Abajo, yeniden ilgi çekmek için ilginç bir yönteme imza attı.

Peña Zafra de Abajo isimli kasabanın yerel yönetiminde yer alan Lucia Nicolas, “Çıplak takvim fikrini ortaya attığımda insanlar, ‘deli misin?’ dedi. Ancak ben, bunu kendimizi haritada öne çıkarmak ve 16 nüfuslu kasabamızı göstermek için bir yol olarak gördüm” dedi.

Nicolas’ın teklifi zamanla kasaba sakinleri tarafından olumlu karşılandı. Kasaba sakinleri üç gün süren bir fotoğraf çekimi yaptı. Hazırlanan 2023 takviminde Murcia bölgesinde yer alan Peña Zafra de Abajo kasabası sakinleri, kasabanın doğal güzellikleri ve geleneklerini temsil eden pozlar verdi.

Takvimin yıldızı, kasabanın en yaşlı sakini 100 yaşındaki Pedro Sanchez oldu. Aralık ayı sayfası için üstsüz bir şekilde poz veren Sanchez’in, takvim teklifini ilk kabul eden isim olduğu belirtildi.