Gündem

15 Temmuz gazileri toplanan paraların akıbetini sordu: Döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL oldu, bize verilmiyor

"Darbenin siyasi ayağını özellikle araştırılmadı"

16 Temmuz 2022 08:40

15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı Ufuk Yeğin, şehit yakınları ve gaziler için toplanan 310 milyon liranın, döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL olduğunu belirterek, "Paralar bize verilmiyor, hangi hesapta ne kadar oldu, ne kadar faiz getiriyor bilinmiyor" diye konuştu.

15 Temmuz sonrası şehit yakınları ve gaziler için toplanan 310 milyon lira tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre; 15 Temmuz gazisi ve Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı Ufuk Yeğin paraların akıbetinin bilinmediğini söyledi.

Gazi arkadaşlarıyla Aile Bakanlığı ve AKP önünde eylem yaparak "Bize ihanet ettiler" diyen Yeğin memuriyet görevinden ihraç edildi.

"Darbenin siyasi ayağı özellikle araştırılmadı"

Yeğin şunları söyledi: "15 Temmuz gazileri için toplanan para döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL oldu. O paralar vakıf hesabına aktarıldı. Paralar bize verilmiyor, hangi hesapta ne kadar oldu, ne kadar faiz getiriyor bilinmiyor. Şu an bize ayda 2 bin 600 TL veriyorlar. ‘Gazilerin yanındayız' diyenler verdikleri sözleri tutmadı.

İktidarda gaziye asla saygısı olmayan, tamamen lafta yanımızda olan bazı kişiler var. ‘Darbenin finansörü' denen BAE'ye devlet töreni düzenlediler, onlara plaket verdiler. Bizi ise oyalayıp kandırdılar. Darbenin siyasi ayağını özellikle araştırılmadı.
"