Gündem

Adnan Oktar belgeselini çeken 140journos, Fincancı'ya yanıt verdi: Sorular yayından sadece bir hafta önce mail atılmış

Fincancı, işkencenin ne olduğunu anlattığı açıklamasında iddialara ilişkin hukuki girişimde bulunacağını duyurdu

11 Şubat 2024 19:41

140journos, "Adnan" belgeselindeki ithamların ardından "Bana ulaşmadılar" diyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya mail görüntüsüyle yanıt verdi. Buna göre, 140journos'un soruları yayından sadece 1 hafta önce gönderdiği görüldü.

140journos'un Adnan Oktar ve örgütünü ele alan "Adnan" belgeselinde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki ithamların ardından başlayan tartışma sürüyor.

TIKLAYIN - Adnan Oktar Örgütü'nün eski üyesi, Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı: Dünyanın pek çok ülkesinde bu tür iddialarla on yıllardır karşılaştım!

140journos belgeselde örgüt üyelerinin Fincancı’ya işkence raporu hazırlattığı ve soruşturmanın bu raporla çöpe gittiği, örgütün Fincancı sayesinde ayakta kaldığı iddia edildi.

Belgesel ekibinin iddialarla ilgili sessiz kaldığını söyleyen Şebnem Korur Fincancı, 140journos'un kendisine ulaşmadığını belirtti. Fincancı, işkencenin ne olduğunu anlattığı açıklamasında iddialara ilişkin hukuki girişimde bulunacağını duyurdu.

140journos ekibi ise TTB Başkanı Fincancı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya yine aynı yöntemle cevap verdi. Fincancı'ya, yayından sadece bir hafta önce, 2 Şubat 2024'te gönderildiği belirtilen bir maile ilişkin ekran görüntüsü yayınlayan ekip, şu notu düştü:

TIKLAYIN - 140journos'a tepki yağdı: Adnan Oktar’ın emniyet, siyaset ve yargı içinde kollandığına değinilmemiş, tüm suçların sebebi yaşamını işkenceyle mücadeleye adayan Fincancı gibi gösterilmiş; yanındayız!

"Şebnem hanım merhaba, sorular belgesel yayınından önce aşağıdaki adreslerden tarafınıza iletilmiştir. tarafların haklarındaki iddialara cevaplarına platformumuz her zaman açıktır. sorularımızı açık olarak aşağıda da yeniden iletiyoruz. vereceğiniz yanıtlara belgeselin altındaki açıklamalar ve yorumlar kısmında yer verilecektir. bunun haricinde, serinin son bölümünde geniş çaplı bir cevap hakkı kullanmak isterseniz platformumuz bütün taraflara olduğu gibi size de açıktır." 

TIKLAYIN - Adnan Oktar davasını DGMde izleyen gazeteci Pelek: Davayı bitiren Fincancı’nın raporu değil, tehdit edilen mağdurların şikayetlerini çekmesi