Dünya

135 milyon dolar değerindeki kayıp Bitcoin için mezar açtırma talebi

16 Aralık 2019 21:48

Kanada'da sanal para Bitcoin ticareti yapan platformun kurucusunun dev serveti ile birlikte aniden vefat etmesi zarara uğrayan kullanıcıların paralarının peşine düşmesine neden oldu. İş insanının ölmediği ve 135 milyon dolarla birlikte sırra kadem basmış olabileceği iddia edildi.

Euronews'in haberine göre, QuadrigaCX adlı dijital sanal para platformunun kurucusu Gerald Cotten'un Aralık 2018'de şüpheli ölümü ve beraberinde 135 milyon dolar değerindeki Bitcoin'in ortadan kaybolması platforma üye 115 bin kullanıcının mahkemeden mezarın açılarak naaş üzerinde ölüm sonrası otopsisi yapılmasını talep etmesine neden oldu.

Zarara uğrayan kullanıcılar böylece naaşın gerçekten platformun kurucusuna ait olup olmadığı ve ölüm nedeni hakkında bilgi edinmeyi hedefliyor.

Platform, 30 yaşındaki iş insanı Cotten'in ölüm nedenini Hindistan gezisi sırasında Chron hastalığının sebep olduğu bir komplikasyon olarak açıklamıştı. Fakat kurucunun 135 milyon dolar değerindeki Bitcoin hesabının şifresinin sadece kendisinde olması zarara uğrayan kullanıcıların iş insanının ölmediği ve bu dev miktarla birlikte sırra kadem basmış olabileceği iddiasını ileri sürmesine neden olmuştu.

Üstelik QuadrigaCX, kurucusunun ölümünün ardından kripto para rezervinin yerini tespit edememiş ve bu dev miktarı güvenlik altına alamamıştı.