Gündem

13 yaşındaki Suriyeli çocuğu kaçırıp günlerce cinsel istismara maruz bıraktığı ileri sürülen kişi gözaltına alındı

17 Ekim 2019 17:07

İstanbul Arnavutköy'de 13 yaşındaki Suriyeli kız çocuğunu kaçırıp günlerce cinsel istismara bıraktığı ileri sürülen C.Ç. gözaltına alındı.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre Babasına ait evde kiracı olarak oturan ailenin 13 yaşındaki kızıyla evlenmek isteyen C.Ç.'nin, reddedilmesi üzerine küçük kızı kaçırdığı ve aileyi de, "Sizi sınır dışı ettiririm" diyerek tehdit ettiği belirtildi.

"Evlenmek istedi"

C.Ç.'nin babasına ait evde kiracı olarak oturan Suriyeli aileye giderek 13 yaşındaki V. ile evlenmek istediğini ancak V.'nin babasının "Benim kızım daha çocuk" diyerek isteği geri çevirdiğini söyleyen avukat İmamoğulları, C.Ç.'nin Kurban Bayramı'nda Suriyeli ailenin evine tekrar gittiğini belirtti.

"İstanbul'dan Sinop'a götürdü"

13 yaşındaki V.'nin evde yalnız olduğu anda kapıyı çalan C.Ç.'nin, V.'yi ailesine zarar vermekle ve sınır dışı ettirmekle tehdit ettiğini söyleyen İmamoğulları, C.Ç.'nin V.'yi arabaya bindirip bir akrabasının evine götürdüğünü ve ilk istismarı orada gerçekleştirdiğini de söyledi.

Avukatın açıklamasına göre istismarın ardından V.'yi memleketi Sinop'a götüren C.Ç., Suriyeli çocuğu orada 15 gün boyunca alıkoydu. 

İstismarın Sinop'ta da sürdüğünü anlatan ailenin avukatı, C.Ç. tarafından V.'nin ailesinin aranarak tehdit edildiğini anlattı: "C.Ç., annesi ve babası, V.'nin ailesini arayıp, 'Sessiz kalacaksınız. Olayı kimse duyarsa sizi sınır dışı ettiririz. Bizim arkamız sağlam. Akrabalarımız polis.' diyerek tehdit etmişler."

Pedagog eşliğinde ifadesi alınacak

C.Ç.'nin annesi ve babasından da şikâyetçi olacaklarını belirten avukat, olayın, V.'nin annesinin İstanbul Ensarları Derneği'nde görevli, Suriyeli bir şahsa anlatmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

İmamoğulları, 13 yaşındaki V.'nin pedagog eşliğinde bugün ifadesinin alınacağını ve doktor muayenesine sokulacağını da belirtti.