Gündem

12 Kasım'ın yıl dönümünde acılar tazeliğini koruyor (2)

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE GÖZYAŞLARI Düzce Kaynaşlı merkezli olarak 12 Kasım 1999'da meydana gelen, binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı, 7

12 Kasım 2018 16:21

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE GÖZYAŞLARI
Düzce Kaynaşlı merkezli olarak 12 Kasım 1999\'da meydana gelen, binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı, 7.2 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde, yaşamını yitirenler için ilçede dualar okundu. Kaynaşlı ilçe merkezindeki meydanda dua yapılmasının ardından Kaynaşlı Mezarlığı\'na gidildi. Depremde yakınlarını kaybedenler, mezarları ziyaret ederek, dua etti. Depremde 7 yakınını kaybeden Sevim Dursun, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatarak, \"Acımız çok büyük, anlatılamaz; unutulmuyor. Biz 7 kişiyi toprağa verdik. Yeğenlerim, amcam, torunlar 7 kişi\" dedi.
Yurt dışında yaşayan ve Türkiye\'ye geldiğinde yakınlarının defnedilmiş olduğunu gördüğünü aktaran Fahri Çapar ise \"Yurt dışında yaşıyorum. Depremde ben kendim burada değildim; ama annem, babam, amcamın çocukları, amcalarımı depremde kaybettik. Ben Türkiye\'ye geldiğimde hepsi defnedilmişti. Ölüsü olan insanlar depremi unutmadılar; ama ölüsü olmayan insanlar maddiyata gitmeye uğraştılar. Benim gördüğüm kadarıyla pek ders alınmamış gibi geliyor. Yine insanlar 3, 5, 7 katlı evler yapmaya başladılar\" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir