Gündem

11 Ocak'tan beri haber alınamayan Hurmüz Diril'in kızı: Yok mu bu ülkede arama işini yapacak tecrübeli bir ekip, yeter artık!

19 Haziran 2020 12:34

11 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Hurmüz Diril ve 20 Mart'ta cansız bedenine ulaşılan Şimoni Diril'in kızları Gülcan Diril Üzümcü, babasını arama faaliyetlerinin ilerlemediğini belirterek, arama kurtarma çalışması yapan kurumları seslendi. Üzümcü, "Yeter artık babamı istiyorum, Yok mu bu ülkede tecrübeli bir ekip bu arama işini yapacak,yeter artık!" diye sordu.

Şırnak Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan ve 11 Ocak'tan bu yana kendilerinden haber alınamayan Keldani çift Hurmuz ve Şimoni Diril'den, Şimoni Diril'in cansız bedenine 20 Mart'ta ulaşıldı. Diril'in cenazesi köye yakın bir noktada köylüler tarafından bulundu. Hürmüz Diril'den ise henüz haber alınmadı. Aile, arama çalışmalarının düzgün yürütülmediğini belirterek sık sık yetkililere sesleniyor.

Son olarak Diril çiftinin kızı Gülcan Diril Üzümcü, Twitter'dan yaptığı paylaşımda AFAD, AKUT ve Jandarma Genel Komutanlığına çağrıda bulunarak, "Yeter artık babamı istiyorum. Hergün dere kenarlarına bakmaktan ,iz aramaktan ,en önemlisi çaresiz kalmaktan çok yorulduk. Yok mu bu ülkede tecrübeli bir ekip bu arama işini yapacak,yeter artık! @jandarma @AFADBaskanlik @Sirnak_AFAD @AKUT_Dernegi" ifadelerini kullandı.