Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberine göre, İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, söz konusu iddiaları değerlendirdi. "Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerin finansal faaliyetlerine olumsuz yansımaları olduğunu, böyle dönemlerde nakit akışında ve ödemelerde bazı aksaklıklar olmasının alışılmadık bir durum olmadığını” dile getiren Kızıltaş, “Söz konusu iddialar çok geniş tedarik zincirimizde yer alan birkaç üretici ile yaşanan ticari anlaşmazlıkların mahkemeye intikal etmesinden ibarettir” dedi.
Bazı üreticilerin bu dönemde sergilediği yaklaşımın sektörün geleceğine de olumsuz etkileri olabilecek sonuçlar doğurduğunu öne süren Kızıltaş, "Bu yaklaşım, durumu olduğundan daha vahim göstermenin ötesinde dayanaksız pek çok dedikodunun üretilmesine de imkân tanıyor. Geçmiş tecrübelerimiz, bu zor dönemlerin sektörel uzlaşma ve dayanışmayla çok daha kolay aşıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Yüzde 45 oranında ithal girdiye bağımlı olan ayakkabı sektörü, TL’deki değer kaybı sonucu zor duruma düşmüş ve eylül 2018’de sektörde birçok şirket mali olarak zor duruma düştüğü için mahkemelere konkordato başvurusu yapmıştı. Ayakkabı sektöründe 1938 yılında kurulmuş köklü firma Hotiç’in ardından yine geçmişi 1948 yılına dayanan bir diğer büyük firma Yeşil Kundura da konkordato talep etmişti.