Dünya

102 yaşındaki İkinci Dünya Savaşı gazisi, Normandiya Çıkarması anma etkinliğine giderken yolda hayatını kaybetti

06 Haziran 2024 14:45

T24 Dış Haberler

Normandiya Çıkarması'nın 80. yıldönümünü kutlamak için Fransa'ya seyahat eden İkinci Dünya Savaşı ABD Donanması gazisi yolda hayatını kaybetti. 

New York, Rochester'da yaşayan Robert Persichitti, Avrupa'ya giden bir gemide tıbbi acil durum yaşadıktan sonra Almanya'daki bir hastaneye kaldırıldı. Ertesi gün 102 yaşında hayata veda etti.

Japonya'daki müttefik operasyonunda görev alan Persichitti'nin "ülkesine tereddüt etmeden cesurca hizmet ettiği" belirtildi. 

102 yaşındaki gazinin, Normandiya'daki etkinliğe katılmak üzere New Orleans'taki Ulusal 2. Dünya Savaşı Müzesi tarafından seçildiği ve masraflarının finanse edildiği açıklandı.

Yola çıkmadan bir gün önce yayıncı WROC-TV'ye "Gideceğim için gerçekten heyecanlıyım" diye konuşan Persichitti, kardiyologunun da kendisini seyahat etmeye teşvik ettiğini ekledi.

Japonya'da Persichitti ile birlikte görev yapan Al DeCarlo isimli arkadaşı da gezideydi. Rochester'daki yerel basına arkadaşının yalnız ölmediğini söyledi.

Aynı zamanda eski bir öğretmen olduğu belirtilen gazi 2020 yılında, o zamanki Senatör Rich Funke tarafından New York Eyalet Senatosu Kıdemli Onur Listesi'nde onur ödülüne layık görüldü.