Gündem

100 milyon dolarlık vurgun; Erdoğan'ın komşusu çetenin elinde düştü

Hasan Vahdi Bingöl'ün köşkü, Vahdettin Köşkü'ne birkaç metre uzaklıkta bulunuyor

26 Şubat 2024 10:19

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla kullandığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ne komşu olan 91 yaşındaki Hasan Vahdi Bingöl, bakıcısı ve avukatı dahil bir çetenin hedefi oldu. Alzheimer hastası olan Bingöl'e imzalatılan senetlerle yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki 18 mülkü elinden alındı. Kalan son köşkü de çete tarafından icra yoluyla satılmak üzere.

Bütün mülkleri elinden alındı

Hasan Vahdi Bingöl, uzun yıllar ticaret yaparak kazandığı geliri gayrimenkule yatırdı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde arsa, tarla, daire ve dükkan sahibi oldu. Çengelköy'de yaşayan Bingöl'ün hayatı, geçirdiği beyin kanaması ve Alzheimer hastalığı sonrası değişti. Eşinin vefatıyla yalnız kalan Bingöl'e, avukatının tavsiyesi üzerine bakıcı olarak B.V. alındı.

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, bu süreçte, Bingöl'ün avukatı ve tanıdıkları tarafından imzalatılan evraklarla mülkleri satıldı ve 2-3 yıl içinde toplam değeri 100 milyon doları bulan 18 değerli mülkü el değiştirdi.

Oturduğu köşkü de icradan satılık

Hasan Vahdi Bingöl'ün tüm mülklerini kaybetmesinin ardından, yalnızca Çengelköy'deki köşkü kalmıştı. Köşk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla kullandığı Vahdettin Köşkü'ne çok yakın bir konumda bulunuyor. Şimdi, burası da icradan satılmak üzere listeye eklendi. 4.033 metrekarelik arazi üzerine kurulu olan köşk için belirlenen değer 119 milyon TL. İcradan satış işlemi, Y. Y., M. Ş. T. ile E. O. isimli kişilerin talebi üzerine 19 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Tanık polis, çeteyi anlattı

Hasan Vahdi Bingöl'ün mal varlığını ele geçiren şebeke üyeleri hakkında açılan dava sürecinde, tanık polis memuru Cevdet Ç.'nin ifadeleri dikkat çekti. Çevdet Ç., Bingöl'ün evine sık sık ziyaretçilerin geldiğini ve bu kişiler arasında S. A., H. Y. ve M. T.'nin bulunduğunu belirtti. Söz konusu kişilerin, bir kez kalabalık bir grupla evi ziyaret ettiklerini aktardı. Ayrıca, Bingöl'ün avukatı A. H. G.'nin tavsiyesiyle bakıcı B. K.'nin işe alındığını söyledi. Mahkeme, şüphelilerin tamamı için beraat kararı verdi ve bu karar kesinleşti.

"Hukukun geldiği durum ortada!"

Hasan Vahdi Bingöl'ün avukatı Baran Akcan, yaptığı açıklamada "Müvekkilin, yılların birilimi olan tüm malvarlığı elinden çıktı. Aralarında, müvekkilin bir avukatının da olduğu şebeke elbirliği ile Hasan Vahdi Bingöl'ün en az 100 milyon dolar değerindeki varlıklarını ele geçirdi. Geriye bir tek Çengelköy'deki köşkü kalmıştı. Bugün de o köşkün icradan satışı söz konusu maalesef. Açtığımız menfi tespit davası var. Mahkemeden, satışı durdurmasını istedik. Ancak sonuç alamadık. Şebekenin 6 üyesine açtığımız dolandırıcılık davası vardı. Ne yazık ki bu dosyadan da bu kişiler beraat etti. Hukukun geldiği durum ortada" ifadelerini kullandı.